T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Devlet Malzeme Ofisi Özel Eğitim Meslek Okulu

Erasmus+ K210 SCH

Proje amacımız;

Özel gereksinimli öğrencilerin, olası afet durumlarında alacakları hasarları afet öncesi kapsayıcı eğitim ve uygulamalarla minimum düzeye indirmek.

Proje Hedeflerimiz: *Türkiye, Romanya, Polonya ve Slovenya’daki kurumlarda eğitim-öğretime devam eden özel gereksinimli öğrencilerin, ülkelerindeki öncelikli afet durumlarıyla mücadele etme becerilerini geliştirmek.

*Bu öğrencilerin velilerinin ülkelerindeki öncelikli afet durumlarıyla mücadele becerilerini geliştirmek, afet durumlarında çocuklarına doğru ve hızlı müdahale edebilmelerini sağlamak.

*Afet sonrasında özel gereksinimli çocuklara ve bilgilerine kolay ulaşılması için bir “Yaşam Kolyesi” oluşturmak, bu kolye ve afet programı sistemiyle ilgili velileri bilgilendirmek.

*Proje ortağı olan okulların özel eğitim öğretmenlerine öncelikli afet durumlarıyla ilgili pratik uygulama etkinlikleri kitapçığı hazırlanarak okullarındaki afet eğitim programlarının daha işlevsel hale gelmesini sağlamak.

*Projeye katılan öğretmenlerin Avrupa vatandaşlığı bilincini geliştirmenin yanında, ülkeler arası dil ve kültür gelişimini desteklemek.

*Her ortak ülkenin ülkelerinin milli eğitim müfredatlarındaki afet eğitim programlarına katkı sağlamak.

Beklenen Sonuçlar: *Ortak ülke kurumlarındaki özel gereksinimli öğrencilerin afet durumlarıyla mücadele etme becerileri gelişerek afetlere karşı hazırbulunuşlukları artacak ve afetlerden olumsuz etkilenme oranlarının azalması beklenmektedir.

*Bu öğrencilerin velilerinin afet durumlarıyla mücadele etme becerileri gelişerek afet durumlarında çocuklarına doğru ve hızlı müdahale edebilmeleri sağlanıp, afet sonrasında çocuklarının bilgilerine kolay ulaşılması için geliştirilen “Yaşam Kolyesi” hakkında bilgi sahibi olacaklar.

*Proje sonunda oluşturulacak pratik uygulama etkinlikleri kitapçığıyla ve öğretmenlerin edindikleri deneyimlerle okullarındaki afet eğitim programlarının daha işlevsel hale gelmesini sağlayacaklar.

*Ortak ülkelerdeki özel gereksinimli öğrencilerin; afet durumlarında kaybolma veya kendilerini ifade edememe ihtimallerine karşılık oluşturulan “Yaşam Kolyesi” ve afet programı sistemi üzerinden kolay ulaşılmaları sağlanacak ve ülkelerin afet durumlarında öğrencilere ulaşılabilirlik oranları artacak.

*Proje ortaklarının öncelikle bulundukları şehirlerde yaygınlaştırma faaliyetleriyle özel gereksinimli öğrencilerin afet eğitimine yönelik öncü kurum haline gelmesi sağlanacak ve sonrasında bulundukları ülkeler genelinde öncü kurum olmaları için yaygınlaştırma faaliyetlerine devam edilecek.

*Projeye katılan öğretmenlerin hareketlilikler sonunda ülkeler arası dil ve kültür gelişimleri desteklenmiş olacak ve etkileşimin devam etmesi sağlanacak.

Proje çıktılarımız: *Özel gereksinimli öğrencilerin afet durumlarıyla mücadele etme becerilerini geliştirecek afet iyi eğitim uygulamaları kitapçığı.

*Veli afetlere hazırlık önleyici afet eğitim planı.

*Özel gereksinimli öğrencilere yönelik "yaşam kolyesi"

20-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 10:46 - Görüntülenme: 25
  Beğen | 0  kişi beğendi