T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Devlet Malzeme Ofisi Özel Eğitim Meslek Okulu

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programının Amacı;

Hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin alana ilişkin mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına katılımının desteklenmesi ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır.

Program geliştirme sürecinde iş gücüne dönük gereksinimlerin dikkate alınması amacıyla sektörde çalışan meslek elemanları, üniversitelerin ilgili alanlarında görevli öğretim üyeleri, mesleki alan öğretmenleri ve özel eğitim öğretmenleri ile iş birliği yapılmıştır.

 Sektörün gereksinimlerine göre hazırlanan iş analizleri doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programının yeterlilikleri ve modülleri belirlenmiştir. Belirlenen modüllere ilişkin işlem analizleri bilgi, beceri ve tavır olarak ele alınmıştır. İşlem analizleri, öğrencilerin eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi ve öğretimin planlanması aşamasında eğitimcilere yol göstermesi açısından son derece önemlidir.

Bu program ile nihai olarak hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilere atölye ve iş yerlerinde yapılan teorik eğitimler ve mesleki uygulamalar sonucunda temel mesleki becerilerin kazandırılmasının yanında toplumsal bütünleşmenin sağlanması hedeflenmektedir.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ TANIMI VE AMACI

Bilişim Teknolojileri Alanı; Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Programcılığı dallarına ait yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

Bilişim Teknolojileri Alanı;  Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalını içermektedir.

Alanın Tanımı

Bilişim Teknolojileri Alanı; Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.

Zihinsel yetersizliği/ otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanması uygun görülmüştür.

Alanın Amacı

Bu alanda hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

Bilgisayar Teknik Servisi Ve Web Tasarım Tanımı

Bilgisayar teknik servis ve web tasarım elemanı yardımcısının sahip olduğu; bilgisayar montajı, işletim sistemi ve ofis programlarının kullanımı, bilgisayar temel bakımı, temel ağ işlemleri, lehimleme, web projesi temel düzenlemeler ve resimleri hazırlama ile ilgili mesleki yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak bilgisayar teknik servisi ve web tasarım dalının yeterliliklerine sahip meslek elamanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü dal olarak tanımlanması uygun görülmüştür.

 Amacı

Bu dalda hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; bilgisayar montaj elemanı, bilgisayar kullanıcısı, bilgisayar teknik servis eleman yardımcısı ve web tasarım elemanı yardımcısı yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

 

06-03-202406-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06-03-2024

 

 

 

 06-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 10:15 - Görüntülenme: 56
  Beğen | 0  kişi beğendi